Monday, 23 January 2012

HAPPY BIRTHDAY SITI KHADIJAH

Di, Happy Birthday to you. Dia bru msuk 2tahun, tapi mulut, perghh. Kalah aku ni. Hopefully dia bole jd orang berguna dan berwawasan. HAHA :D

Friday, 13 January 2012

After a few month :D

Woii, aku dh lma tk bukak blog! haha, act dh tk ingt pssword dh, tapi cuba2 bole plak bukak. ok finally bole jgk :) haa amcam cuti pnjang bro2, akak2 sekalian? seronok dh tk skolah? puihh! baik pgy skola, dduk rumah lg bosan, sumpah! mkan tidur, mkan tidur bole jd badak air mcm ni. damn!yg special nye sbb bole bgn lmbt je, and tkda fkir psal skolah. tu je. heh, tkpe, lumrah dh tu. hopefully lpas ni bole la aku berambus dari rumah ni. tk than dh ni. huh. untung la sape yg bole keja2 bagai tu, aku. hmm. dduk rumah menghabiskan beras adola. hihi, tkpe, nnt insyaAllah aku akan menyumbang skit untk family aku. InsyaAllah tk janji la :D ok dh. tk bole merepek bnyk2 kang korang menyampah kan, k see you soon :)

Friday, 1 April 2011

injurt

gila bapak laa, main bola baling stock kne hempuk je aku neh, heh. main 1st game, dh tergolek dog dh aku, main semua mcm org gila. kau dh la tnggi mcm galah, dtg tolak aku, mmg tk la. nk pangsan aku dibuatnye, brdrah tgan kaki aku kau buat. tue yg mncederakan, yg mmbawa maut plak, pg pangkah kaki aku. lagii, mmg tk bole bgn dh, huh. haa kan dh jd OKU. sumpah, penat, sakit, nk mngamuk jeh rse. tkpe, iman kuat, bole bertahan lg. yg badan besa2 tuh, agk2 sket. jgn ingt kau besa, ikt sedap jeh kau nk lggar sape kau nk ye.

tk mnang pn laa:)

amboii, tgk semangat berpasukan.

605, sukaa:))

market sket dgan gmba, tp tk mnang pn. haha, padan muka laa kan. eh tp cantek sket laa, usaha kami semua, dgan berkat kesabaran berdiri tgh2 panas semua, haa FINALLY KADET POLIS menjuarai acara perbarisan laa, hadooy. berlagak la sket neh, haa. kau ada? heh, at least tkdela kalah mencicit-cicit mcm KRS tuh, sebuk dgan glove mafla bagai, tp tk mnang. sorry laa. buat dagal lg kan, haa kan tuhan dh balas. PADAN MUKA SEMUA. btw, good job KADET POLIS:)

Tuesday, 29 March 2011

Malas and Thank You.

haa, dh bpe thun tk update blog. ya, sy malas dan tkde msa dan laptop pny security pass sdah ditukar. haa, terima kasih ya EVENTUALLY. dia mgjar sya untk tdak mmbuang msa mngdap laptop setiap msa. eh, bgus laa. nnt ble2 ada msa akn diupdate. THANK YOU.

Saturday, 19 March 2011

raja pantun:D

Ya...berjumpa kita lagi dalam rancangan berbalas pantun.ok kali ini 2 lagi sekolah akan bertanding utk menunjukkan power masing2.

Tanpa berlengah lagi,saya memperkenalkan kumpulan yg berada di kanan saya iaitu dari sekolah SKTFB(sekolah kanak2 tak faham bahasa dan di sebelah kiri saya pula dari SKTFS(sekolah kanak2 tak faham soalan).Tepuk tangaaaaaannn!!!

ok round pertama,SKTFS akan menjual pantunnya kepada SKTFB.Silakan peserta pertama.

peserta pertama SKTFS:"Dengar ye...
kura-kura dalam perahu
pisang emas di bawa belayar
bolehkah saya ingin tahu
kenapa kura2 dalam perahu?

Jawapan dari peserta SKTFB:"dengar ye jawapan saya....Sudah gaharu cendana pula
Masak pisang di atas peti
Dengarlah ini jawapan saya
Perahu itu sapa yg beli?

bole tny plak sape beli perahu tuh, adoy. parah laa kalo dpt pntun sekali dgan teka-teki. damn.

serba sedikit tip:)

haha, blum bce dh gelak, mcm tk centre jeh. BHAHA, mcm bodoh skit laa kan, penah malu? mst tk reti nk cover kan, agak2 la skit. haha, pndi la cover kalo dh malu tue kan. kalau tk reti nk cover, mari saya ajar. tapi tip ini tidak memenuhi citarasa anda, maaf laa ye. :D
sesiapa yg pnah terlibat dlm kejadian mcm neh, mst rsa bdoh sbb tk practice mcm neh kan. heh, tkpela. yg blum kne, bole laa cuba untk cover malu ye.:))

1. Kalo tersepak batu: Jangan terus bangun,
sebaliknyer anda baring dan terus berguling-guling cam pejoget rap tu
hingga jauh dari perhatian ramai...lepas tu baru bgn bila takde orang nampak..

2. Kalo terjatuh beskal: cepat-cepat naik beskal
anda semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali
supaya orang ingat anda saje-saje buat lawak...

3. Kalo terjatuh tangga: terus bersilat seolah-olah
anda dirasuk atau sedang berlawan dengan
makhluk halus...cmfrm kau kne gelak lah:D

4. Kalo terjatuh dalam longkang: pungutlah
sampah yang ada sambil marah-marah dengan
suara yang kuat, pasti orang menyangka anda
seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan..
buat2 mcm bandaraya la:D

5. Kalo jatuh ketika nak naik bas: jeritlah kuat-
kuat.."oi! apa tolak-tolak ni?" walaupun tiada orang
di blakang anda...tip neh tk digalak di lakukan laa,
nnt driver halau anda turun.:D

6. Kalo terjatuh di dpn bus stop: terus buat-buat
pengsan sehingga ada orang membantu
anda..kalo takde..baring terus sampai malam dan
takde orang lagi kat bus stop tu...haa...ni lah
masa sesuai untuk bangun semula..pastikan jgn smpi pagi la ye:D

7. Kalo jatuh tergelincir kat lantai licin: tarik la
kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah anda)
untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah anda
sorang je yang dapat malu...ye tak?....

Kenangan itu kadangkala teramat pahit untuk diredah, tetapi ia terlalu manis untuk dikenang. Hidup tak selalunya indah tapi yang indah itu tetap hidup dalam kenangan. Andainya hadirnya cinta sekadar untuk mengecewakan, lebih baik cinta itu tak pernah hadir. Kecewa bercinta bukan bermakna dunia sudah berakhir.Masa depan yang cerah berdasarkan pada masa lalu yang telah dilupakan.Hidup ini indah jika kita tahu menghargainya. .. Tapi ia amat menyakitkan andai kita melaluinya sambil lewa...