Tuesday, 29 March 2011

Malas and Thank You.

haa, dh bpe thun tk update blog. ya, sy malas dan tkde msa dan laptop pny security pass sdah ditukar. haa, terima kasih ya EVENTUALLY. dia mgjar sya untk tdak mmbuang msa mngdap laptop setiap msa. eh, bgus laa. nnt ble2 ada msa akn diupdate. THANK YOU.

Saturday, 19 March 2011

raja pantun:D

Ya...berjumpa kita lagi dalam rancangan berbalas pantun.ok kali ini 2 lagi sekolah akan bertanding utk menunjukkan power masing2.

Tanpa berlengah lagi,saya memperkenalkan kumpulan yg berada di kanan saya iaitu dari sekolah SKTFB(sekolah kanak2 tak faham bahasa dan di sebelah kiri saya pula dari SKTFS(sekolah kanak2 tak faham soalan).Tepuk tangaaaaaannn!!!

ok round pertama,SKTFS akan menjual pantunnya kepada SKTFB.Silakan peserta pertama.

peserta pertama SKTFS:"Dengar ye...
kura-kura dalam perahu
pisang emas di bawa belayar
bolehkah saya ingin tahu
kenapa kura2 dalam perahu?

Jawapan dari peserta SKTFB:"dengar ye jawapan saya....Sudah gaharu cendana pula
Masak pisang di atas peti
Dengarlah ini jawapan saya
Perahu itu sapa yg beli?

bole tny plak sape beli perahu tuh, adoy. parah laa kalo dpt pntun sekali dgan teka-teki. damn.

serba sedikit tip:)

haha, blum bce dh gelak, mcm tk centre jeh. BHAHA, mcm bodoh skit laa kan, penah malu? mst tk reti nk cover kan, agak2 la skit. haha, pndi la cover kalo dh malu tue kan. kalau tk reti nk cover, mari saya ajar. tapi tip ini tidak memenuhi citarasa anda, maaf laa ye. :D
sesiapa yg pnah terlibat dlm kejadian mcm neh, mst rsa bdoh sbb tk practice mcm neh kan. heh, tkpela. yg blum kne, bole laa cuba untk cover malu ye.:))

1. Kalo tersepak batu: Jangan terus bangun,
sebaliknyer anda baring dan terus berguling-guling cam pejoget rap tu
hingga jauh dari perhatian ramai...lepas tu baru bgn bila takde orang nampak..

2. Kalo terjatuh beskal: cepat-cepat naik beskal
anda semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali
supaya orang ingat anda saje-saje buat lawak...

3. Kalo terjatuh tangga: terus bersilat seolah-olah
anda dirasuk atau sedang berlawan dengan
makhluk halus...cmfrm kau kne gelak lah:D

4. Kalo terjatuh dalam longkang: pungutlah
sampah yang ada sambil marah-marah dengan
suara yang kuat, pasti orang menyangka anda
seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan..
buat2 mcm bandaraya la:D

5. Kalo jatuh ketika nak naik bas: jeritlah kuat-
kuat.."oi! apa tolak-tolak ni?" walaupun tiada orang
di blakang anda...tip neh tk digalak di lakukan laa,
nnt driver halau anda turun.:D

6. Kalo terjatuh di dpn bus stop: terus buat-buat
pengsan sehingga ada orang membantu
anda..kalo takde..baring terus sampai malam dan
takde orang lagi kat bus stop tu...haa...ni lah
masa sesuai untuk bangun semula..pastikan jgn smpi pagi la ye:D

7. Kalo jatuh tergelincir kat lantai licin: tarik la
kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah anda)
untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah anda
sorang je yang dapat malu...ye tak?....

Kenangan itu kadangkala teramat pahit untuk diredah, tetapi ia terlalu manis untuk dikenang. Hidup tak selalunya indah tapi yang indah itu tetap hidup dalam kenangan. Andainya hadirnya cinta sekadar untuk mengecewakan, lebih baik cinta itu tak pernah hadir. Kecewa bercinta bukan bermakna dunia sudah berakhir.Masa depan yang cerah berdasarkan pada masa lalu yang telah dilupakan.Hidup ini indah jika kita tahu menghargainya. .. Tapi ia amat menyakitkan andai kita melaluinya sambil lewa...

By BRUNO MARS

I know you're somewhere out there
Somewhere far away
I want you back
I want you back
My neighbors think
I'm crazy
But they don't understand
You're all I have
You're all I have

At night when the stars
light up my room
I sit by myself

Talking to the Moon
Trying to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I'm feeling like I'm famous
The talk of the town
They say
I've gone mad
Yeah
I've gone mad
But they don't know
what I know

Cause when the
sun goes down
someone's talking back
Yeah
They're talking back

At night when the stars
light up my room
I sit by myself
Talking to the Moon
Trying to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

Do you ever hear me calling?
Cause every night
I'm talking to the moon
Still trying to get to you

In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I know you're somewhere out there
Somewhere far away

Friday, 18 March 2011

the quiet life:)

better than yesterday and yesterday. knapa? sy suka dgan life sy and people around me:)
cuba buat yg terbaik untk mmbhgiakn org lain, yes. sy sukaa itu. sy cuba untk diri sy wlaupn ia mmbebankan. nvm, its came better. and now, cuba mementing diri sendiri. tk slah kan? sekali-sekali be a self-fish. cuba berubah kpada kehidupan yg lbh baik dan baik. awak thu kan sy mcm mne, sy akn bg yg terbaik untk awak dan awk:) sy suka cara awak, suka suka lagak awak. sgt mnghiburkan hati. auww, keep it up.

Monday, 14 March 2011

okay, Kuala Selangor and Sg Buloh preview.

haa, mula2 nk pg kenduri jeh, alih2 plan nye smpi ke Kuala Selangor sy prgi. bapak lah jauhnye Kuala Selangor tuh kan, mcm apa jeh. yeala, bak kte someone tuh, jauh perjalanan, luas pemandangan eh, kpala otak dia. aku dh skt otak nk tggu smpi Kuala Selangor tuh. heh, bkn selalu pg pn, act tk pna smpi ctu pn. tp mmg best. dpt tgk fisherman bekerja. wah, kau dpt? sape uma dkat dgan laut jeh dpt tgk. heh.

Saturday, 12 March 2011

AMIRA SHAFIQAH

AMIRA SHAFIQAH, what happened? come on laa, kuat laa skit. aku thu kau tk bole terima suma neh kan, but, kau kne terima sbb bnda dh jd dh pn. aku tahu kau sket and kau kte tk le terima kan, sbaa jela. jgn la psal bnda neh pn kau terseksa, aku thu kau kuat, kau bole hadap bnda neh. aku tknk kau sdh2 la eh, slow2 survive eh. bolekan? aku thu kau bole.

ever loved:)

cinta mati? apa tue? haa, cinta hati adalah cinta yg jujur and ikhlas dr kte untk someone yg kte syg.  cinta mati neh tk boleh disia-sia kan mcm mne org yg tk pna appreciate kte. sakitkan ble cinta kte di main2kan,  dan tk dihargai? baru sekarang sya rsa mcm mne org syg and cinta kan sy sakit ble sy main2kn dia. sblum neh pna rse jgk, but tk pna ambil peduli pn psal bnda neh, and now, i have found my truelly LOVE.ehem-ehem. cinta mati adalah cinta yg terbaik akan kte terima kalau btol2 kte hargai. kan kan? belajar la untuk hargai cinta seseorg yg dh hargai kte seadanya. wah! jgn comment ape2 laa, sy skrang dh belajar untk hargai cinta seseorg tue. walaupun kte tk mmpu nk beri yg terbaik, tetapi sseorg itu akn berasa di hargai apabila cintanya dibalas dgan KEJUJURAN DAN KEIKHLASAN. so, belajar untk hargai apa yg kte ada sekarang and jgn sia-siakan:))

Friday, 11 March 2011

start a new part post for today♥

huh, buat blog bru sudah. blog lama tk ble pki daa, serabut je blog tue. now, aku akn start lifee bru dgan blog yg bru. BFF pn bru, suma br. Bhahaa. Kau ada? kalau rjin, blog ini akn diupdate dari msa ke semasa. if RJIN laa. haa, ini jeh post untk hri ini. Terima Kasih:))